Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A lovak ápolása

Lóápolás

 

Kellékei: puhakefe, gyökérkefe, vakaró (vas vagy műanyag), patakaparó, sörényfésű, mosókefe, tajtéklehúzó.

Először a ló nyakát, szügyét, marját, vállát, lábát, hátát, hasát, horpaszát (óvatosan, van olyan ló, amelyik csikis ott is és a hasán is!), fenekét, faroktövét, hátsó lábát. Ha kész, akkor jöhet a jobb oldal, merthogy mindent balról kezdünk!
Ezek után kisebb puha kefével lehet a fejét, szeme körül vigyázni, füle mögött jól megdörzsölni! Jöhet a sörénye, és a farka. Jobb, ha fogod a farkát, miközben fésülöd, mert erre is 'allergiásak' szoktak lenni a lovak...
Amit feltétlenül tegyél meg, az a patakaparás! Szépen szedd ki a piszkot, a sarat, és a köveket, amik beleszorultak a nyírjába, mert azok igen komoly gyulladást is tudnak akár okozni.

Ha szükséges, tegyél ínvédőt, bokavédőt, pataharangot a lovadra. A fáslit munkához én nem nagyon ajánlom.

Amikor kilovagoltad magad, nyergelj le, és csutakold le a lovat, vagy csak engedd ki a legelőre, hadd hemperegjen meg a homokban! Télen, ha nagyon megizzadt, akkor léptesd le, amíg meg nem szárad, majd esetleg takard be, ha nagyon hideg van. Nem mindig jó, ha betakarod, mert visszaizzadhat alá a ló.

Nyáron lovaglás előtt-után elég lemosnod a lovat, folyóvizzel. Majd tajtéklehúzóval húzd le a vizet róla, úgy gyorsabban szárad.lo-gondozasa.jpg (225×178)

 

Picture 3.jpg (300x198).jpg (300×198)

 

3372_2-1.jpg (634×476)

 

 

 

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 29177
Hónap: 149
Nap: 7